جهت اينکار غالبا از دستگاههای جوجهکشی استفاده میشود،البته بلدرچين در کوتاهمدت به بلوغ جنسی میرسد. جنس ماده در 42 روزگی شروع به تخم گذاری و در بلدرچين نر از36 روزگی توليد اسپرم میکند و اگر بازاء 3 – 2 ماده بايد يک نر در نظر گرفته شود شانس نطفهدار بودن تخمها افزايش میيابد. جهت تکثير و توليد مثل از بلدرچين مادر و تخم های بدست آمده از آن نيز میتوان بهره جست.
بلدرچين های مادر در روزهای 56- 60 به اوج تخمگذاری خود میرسد و در صورت افزايش مدت زمان روشنايی از فروردين لغايت شهريور 100- 50 تخم میگذارند پس از اينمدت وارد تولک 1/5ماهه میشوند. در پرورش مدرن و در شرايط صنعتی در طول سال از يک قطعه بلدرچين 300 – 250 تخم برداشت میشود.
شرايط ايدهال نوردهی و ايجاد روشنايی در سا لن 18 – 14 ساعت در روز میباشد. در انتخاب تخمها جهت استفاده در جوجهکشی بايد به نکاتی همچون پاکيزگی، سالم بودن و وزن تخمها توجه نمود. اگر مجبور به ذخيره تخمهای بدست آمده از مادران مولد باشيم بايد در شرايط مناسب يعنی در دمای درجه سانتی گراد و رطوبت80-75% نگهداری کرد . اگر تعداد تخم توليد شده کمتر از ظرفيت ماشين جوجهکشی باشد میتوانيم تخم های بدست آمده را تا 15 – 10 روز در شرايط محيطی فوق الذکر ذخيره و نگهداری نمائيم.
تخمها در روی راک به طور افقی يا بشکلی که نوک تيز آن در قسمت پائين قرارگيرد گذاشته میشود، درصورتی که تخم بلدرچين بيشتر از يک
هفته جهت جوجهکشی ذخيره و نگهداری شود بايد هر روز با جابجا نمودن، وضعيت آنها را تغيير داد.
در توليد جوجه بلدرچين توسط ماشين جوجهکشی رعايت 4 شرط دما، رطوبت و تهويه مناسب و جابجا کردن الزامی است.
دمای ماشين جوجهکشی بايستی 5/37 درجه سانتی گراد باشد اما دو روز آخر درجه حرارت ماشين جوجهکشی کاهش داده میشود.
در 14 روز اول تخمهای داخل ستری بلافاصله هر 4 – 2 ساعت يکبار و يا حداقل روزی 5 بار جابجا میشوند. اگر اين کار توسط دستگاه و به
صورت اتوماتيک باشد بازاء هر يک ساعت يکبار انجام خواهد گرفت و در دو روز آخر تخمها به هچری انتقال داده میشوند.
تخمهای بلدرچين بعد از 18 – 17 روز هچ میشوند.
تعداد جوجههای هچ شده بازاء هر يکصد تخم راندمان هچ را مشخص میکند. تعداد تخمهای بارور بازاء هر يکصد تخم نيز ميزان باروری را تعيين میکند. بهترين موقع تعيين درصد ( باروری و راندمان هچ )در زمان انتقال تخمها از ستری به هچری میباشد.