زمان جاری : جمعه 22 تیر 1403 - 12:17 بعد از ظهر
نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم



تعداد بازدید 319
نویسنده پیام
admin آفلاین


ارسال‌ ها354
عضویت24 /9 /1391
سن: 35
شناسه یاهو
تشکرها24
تشکر شده379
دلایل پایین بودن احتمالی راندمان جوجه کشی

یکی از دلایل پایین بودن احتمالی راندمان جوجه کشی در پرندگان اهلی می تواند به عدم باروری تخم ها و عدم مدیریت مناسب گله مولد و دوره جوجه کشی مربوط باشد. کمبود عناصر معدنی و ویتامین ها در پرندگان مولد باعث تولید تخم مرغهای ضعیف و اغلب بدون نطفه خواهدشد. عدم تناسب بین پرنده نر و ماده نیز فراوانی تخم های نابارور را افزایش می دهد. از طرفی نحوه نگهداری، جمع آوری و ضدعفونی تخم های پرندگان اهلی قبل از جوجه کشی تاثیر غیر قابل انکاری بر راندمان جوجه کشی دارد. به فرض نطفه دار بودن همه تخم های تولید شده، اگر دما و رطوبت نگهداری تخم ها مناسب نبوده و یا نظافت و ضدعفونی آن ها به خوبی انجام نشود، نتیجه جوجه کشی قابل قبول نخواهد بود. از طرفی رعایت نکاتی نظیر تامین دما و رطوبت کافی در دستگاههای ستر و هچر و همچنین توجه به گردش منظم تخم ها دردستگاه ستر و مدت نگهداری تخم ها دردستگاه از موارد بسیار مهم در موفقیت فرایند جوجه کشی است. پی بردن به دلیل اصلی تلفات مشکل بوده و برای کاهش درصد تلفات جوجه ها و افزایش جوجه درآوری باید به صورت هم زمان همه عوامل را مورد توجه قرار داد.

برای داشتن بالاترین درصد هچ در جوجه کشی پرندگان اهلی، بهتر است نکات ذیل رعایت شوند:

· نسبت مناسب تعداد پرنده نر به پرنده ماده در گله مولد رعایت شود.

· تخم ها به موقع جمع آوری شده و به درستی ذخیره شوند.

· تنظیمات و بهداشت ماشین ها و تجهیزات جوجه کشی به طور کامل رعایت شود.

· سلامت گله مادر و نظافت تخم ها بر درصد هچ و جوجه درآوری تخم ها بسیار موثر است.

· تعادل گازهای دی اکسید کربن واکسیژن در دستگاههای ستر وهچر رعایت شود.

· سلامت گله مادر و نظافت تخم ها بر درصد هچ و جوجه درآوری تخم ها بسیار موثر است.

· تعادل گازهای دی اکسیدکربن و اکسیژن در دستگاههای ستر وهچر رعایت شود.

· وقوع شوک های حرارتی ، نور و رطوبت هنگام انکوباسیون و پس از خروج جوجه ها از هچر بر درصد زنده ماندن جنین و جوجه های یک روزه اثر منفی می گذارد.

· خروج به موقع جوجه ها از دستگاه هچر (نه خیلی زود و نه خیلی دیر) بر سلامت آن ها پس از جوجه کشی بسیار موثر است.

· بروز استرس در گله مادر بر کیفیت تخم ها و جوجه کشی آن ها اثر منفی می گذارد.

· شستن نامناسب تخم ها و یا آلوده بودن و کثیف بودن تخم های نطفه دار زمینه ساز بروز بیماری های مختلف و یا انفجار تخم ها هنگام جوجه کشی می شود.

· توجه به چرخش تخم ها در مدت نگهداری و یا در مراحل جوجه کشی درصد جوجه درآوری تخم ها را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

· جمع آوری تخم از مادران پیر و یا خیلی جوان ممکن است با درصد جوجه درآوری مطلوب همراه نباشد.




چهارشنبه 08 اردیبهشت 1395 - 13:30
وب کاربر ارسال پیام نقل قول تشکر گزارش
تشکر شده: 1 کاربر از admin به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند: dara &




پرش به انجمن :


آموزش و پرورش مرغ گوشتی آموزش و پرورش مرغ تخمگذار آموزش و پرورش بوقلمون گوشتی آموزش و پرورش کبک و قرقاول